Bijzondere woonvormen

De behoefte aan het soort woning verandert. We hebben meer ouderen die langer thuis blijven wonen met en zonder zorghulp. Een- en tweepersoonshuishoudens die niet altijd meer zoeken naar een grote eengezinswoning. Samengestelde gezinnen die juist op zoek zijn naar een woning met meer slaapkamers. Inwoners die graag collectief (zonder ontwikkelaar) hun woondroom willen verwezenlijken. En dit is nog maar een greep uit de verschillende behoeften.

 

 

 

Motiveer hieronder uw mening!

Hieronder kunt u meepraten en ideeën delen en inbrengen over dit onderwerp. Probeer uw boodschap kort en krachtig te verwoorden en richt u op dit onderwerp. Denk ook door op wat een ander ingebracht heeft zodat er een idee kan groeien. 

|

Commentaar

 • M.
  Zorgen voor tijdloze woningen die zo energie neutraal mogelijk zijn zonder door te slaan. Kijk welke stijl het populairste is, en blijf daarin bouwen. Maar zorg vooral dat de wijken groen en leefbaar blijven.
  28-4-2021 21:46:19
 • D.
  Tiny houses zouden een mooie 'sluis' vormen voor jeugd zodat ze klein en betaalbaar kunnen starten en doorgroeien wanneer ze samenwonen en aan een gezinnetje beginnen. Mogelijk ook fijn voor ouderen die graag vrij en groen wonen en hun pensioen ook aan iets anders willen besteden dan alleen aan maandelijkse lasten, mits gelijkvloers.Daarnaast vermoed ik dat we sowieso toebewegen naar een groener, economisch verantwoordere manier van wonen. Dat lijkt me nu nog voor veel mensen onbetaalbaar maar heeft wel de toekomst. Dus: meer zonnepanelen en warmtepompen bijvoorbeeld. Al zou het fijn zijn als we voor de zonnepanelen is subtielers kunnen verzinnen, bijvoorbeeld in de vorm van speciale zonne-dakpannen ofzo.
  25-4-2021 11:37:03
 • Toekomstbestendig, bouwen is duurzaam bouwen in meerdere opzichten, natuur. Niet alleen energieneutraal (of beter) en met optimaal (her)gebruik van water, maar ook: zo min mogelijk slopen en dus zo flexibel mogelijk bouwen. Woningen zo ontwerpen dat ze makkelijk aan te passen zijn, zoals sommige scholen al ontworpen zijn. Mogelijkheid tot opsplitsen in twee kleine woningen, kamer vergroten, garage om te bouwen tot badkamer (levensbestendig) enz.
  19-4-2021 11:45:21
 • Nu al zie je dat de behoefte aan welke vorm van wonen in onze gemeente persoonsgericht is. Dus heeft een brede verscheidenheid de meeste voorkeur.Dat geldt ook voor de manier waarop we aan onze energie komen. Energieneutraal is voor het milieu het best, maar de weg ernaartoe is bepalend voor de steun die we elkaar kunnen geven en bepaalt de haalbaarheid. Daarbij is 2040 slechts een halte en niet het doel. Laten we ervoor zorgen dat ook onze (klein) kinderen verder kunnen met wat wij opzetten. Regeren is vooruit zien! Daarin zit voor mij het belangrijkste onderdeel het 'We doen het samen'!
  17-4-2021 12:14:05
 • Traditionele bouwstijlen blijven langer populair. Behoefte aan kleiner wonen blijkt steeds lager dan beleidsmakers denken/wensen. Tinyhouses: klinkt leuk maar wie wil ee permanent in wonen, vaak de voorstanders niet eens.Energieneutraal: klinkt leuk maar is in de praktijk utopische duurkoop.Circulair: bouw liever voor de eeuwigheid! Steeds worden panden uit de jaren '50, '60, '70 gesloopt vanwege lelijkheid en verpaupering. De jaren '30-stijl en ouder blijft populair, ook bij nieuwbouw. De milieuwinst is groter bij langetermijnbeleid waarbij sloop voorlopig niet nodig is.
  15-4-2021 16:45:58
 • Een tiny house zou ik best zien zitten als het niet al te tiny is.
  9-4-2021 13:25:25
  • N.
   @Olga Berger: Ook onze kinderen zien een Tinyhouse wel zitten als overgangsvorm. Zij zijn toe aan de stap naar zelfstandigheid maar daar is nu absoluut geen kans voor.
   25-4-2021 14:08:51
 • Zorg voor wijken/straten met huizen voor verschillende categorieën bewoners: ouderen, jongeren met kinderen, mensen die zorg nodig hebben.
  9-4-2021 13:11:36
 • Mogelijkheid tot communiteitswoningen voor jong en oud, juiste balans tussen hen 60/40
  8-4-2021 20:02:55
 • De toekomst is ook op woongebied meer diversiteit en maatwerk. Het woningbestand en aanbod, de mogelijkheden verduurzamen op sociaal, ecologisch, energie en economisch gebied!
  7-4-2021 11:16:52
 • meer opties voor begeleid/ beschermd wonen
  30-3-2021 22:10:59
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
geldrop
2500