Beter bereikbaar!

Op het vlak van verkeer en bereikbaarheid gaan nieuwe technologische ontwikkelingen heel snel. 

Het belang van de fiets (ten opzichte van de auto en voor afstanden tot ongeveer 15 kilometer) is door de opkomst van de elektrische fiets enorm snel toegenomen. Daardoor moeten we opnieuw nadenken over de inrichting van onze wegen en fietspaden. 

Ook kunnen we de nabijheid van het station in Geldrop beter benutten en zorgen dat busverbindingen met Eindhoven veel sneller worden. Als we daar sneller kunnen komen, kunnen we Nederland veel makkelijker bereizen met het openbaar vervoer.

Naast de fiets en het openbaar vervoer zijn er ook alternatieve vervoersconcepten daarbij kan gedacht worden aan: autonoom vervoer, deelauto’s, deelscooters, Uber en SnapCar. 

 

 

 

Motiveer hieronder uw mening!

Hieronder kunt u meepraten en ideeën delen en inbrengen over dit onderwerp. Probeer uw boodschap kort en krachtig te verwoorden en richt u op dit onderwerp. Denk ook door op wat een ander ingebracht heeft zodat er een idee kan groeien. 

|

Commentaar

 • Vooral de fietsroutes die niet langs doorgaande autowegen lopen zijn interessant maar juist op deze routes zijn er nog veel onnodige obstakels zoals hekken, paaltjes lastige oversteek plekken etc.
  28-4-2021 9:39:19
 • Deelauto's zijn de nieuwe "witte fietsen". Het witte fietsenplan is mislukt door "the tragedy of the commons"; mensen gaan minder voorzichtig/verantwoord om met dingen die niemands bezit zijn. Het is gedoemd te mislukken. Fietsvoorzieningen zijn al erg goed, op het onderhoud van de fietspaden na (o.a. boomwortels).
  15-4-2021 16:58:17
 • Buslijn mort ook langs het station van Geldrop lopen.
  30-3-2021 19:37:55
  • @Jos van Breemen: buurtbus rijdt al langs het station. Grote (regionale) bussen wil je niet door de Parallelweg of over de Losweg. Dat zorgt voor meer verkeersoverlast die niet past in een woonwijk (waar al veel lokaal verkeer doorheen gaat).
   5-4-2021 17:57:50
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
geldrop
2500