Toekomst buitengebied

Het buitengebied verandert voortdurend. Ook nu komen er veel verschillende opgaven samen. Denk hierbij aan recreatie, landbouw, natuur, energie en water. Hierin zal de gemeente keuzes moeten maken. 

 

 

Motiveer hieronder uw mening!

Hieronder kunt u meepraten en ideeën delen en inbrengen over dit onderwerp. Probeer uw boodschap kort en krachtig te verwoorden en richt u op dit onderwerp. Denk ook door op wat een ander ingebracht heeft zodat er een idee kan groeien. 

|

Commentaar

 • De natuur blijft idealiter natuur zonder recreatiedoelen of cooperatieve culturele initiatieven. Geen gerommel in de bestaande natuurgebieden. Bestaande boerderijen kunnen in de toekomst prima omgevormd worden tot meer biologische en educatieve (heren)boerderijen of voedselbossen.
  28-4-2021 22:01:40
 • M.
  Het buitengebied moet niet meer te veel aangepast worden. Juist de aanwezigheid van de boer en de natuur maakt ons dorp zo leuk. De dorpen moeten ook niet meer groeien (buiten de geplande groei in lunchen).
  28-4-2021 21:51:25
 • De landbouw rond Geldrop en Mierlo is zeker iets dat ik waardeer, mooi om koeien buiten te zien of bijv de prei te ruiken die geoogst wordt. Duurzaamheid (biologisch boeren) en samengaan met de natuur zijn hierbij wel heel belangrijk. Natuurlijk moet er gerecreëerd kunnen worden in het buitengebied maar laten we er vooral geen pretpark van maken, juist groen en rust hebben ons het meest te bieden.
  28-4-2021 9:52:45
 • Ik hoop dat meer natuur en ecologie verdergaat dan het inzaaien van wat bloemen in een berm! Wat mij betreft wordt er ook naar struwelen en houtwallen gekeken, wordt er zorggedragen dat de bodem weer gaat leven en wordt water vastgehouden en opgeslagen.
  24-4-2021 14:59:41
 • Ik wéns meer natuur, mogelijkheid 2 (meer natuur en ook agrarische bedrijven zullen (al dan niet met subsidies) natuur en ecologie binnen hun grond hebben opgenomen (denk bijvoorbeeld aan bloemrijke bermen)......maar verwácht helaas meer groei.
  19-4-2021 0:45:35
 • ik vrees dat steeds minder weide's met koeien, paarden of schapen mogen blijven.er zal ook hier veel landbouwgrond verhandeld worden voor zonnepanelen en "teruggeven"' aan de natuur, wat vaak betekend geen onderhoud en laten verworden. laat de weide's begrazen dan blijft het een mooi gebied om te wandelen en te fietsen.gratis frisse lucht met mestlucht soms maar die is veel minder schadelijk dan dieselwalm of industrierook.
  15-4-2021 10:06:48
 • Er moet zéker ruimte blijven voor gevarieerde agrarische bedrijvigheid. Gemeente moet meer mogelijkheden scheppen voor "Herenboeren"- achtige cooperatieve initiatieven waar burgers bij kunnen aansluiten. Dat is duurzaam, steunt locale economie en zorgt voor verbinding in de gemeente. Zéker GEEN buitengebied opofferen aan zonneweiden met panelen! Dat draagt niet bij aan biodiversiteit en een gezond ecosysteem. Panelen zijn wel belangrijk en kunnen op daken op de industrieterreinen. Dit moet gemeente stimuleren.
  31-3-2021 17:09:17
  • @Liesbeth: Ik zou graag zien dat er een Herenboerderij komt in Geldrop-Mierlo. Ben het ook eens met minder vlees en bijv. een voedselbos als onderdeel. Herenboeren noemt het zelf natuur gedreven landbouw.Van de site van Herenboeren: Herenboeren heeft geen certificaat biologisch (SKAL), maar..."mocht het noodzakelijk zijn, dan gebruiken we niet chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, die in de door SKAL gedefinieerde biologische landbouw zijn toegestaan."
   24-4-2021 15:06:58
  • @Rachel: mee eens! Kanttekening: ik zou graag zien dat herenboeren biologisch (dynamisch) werken en met een grote nadruk op groente en fruit omdat we minder vlees moeten eten. Voedselbos erbij evt.
   19-4-2021 0:48:27
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
geldrop
2500