Groenere wijken

De gemeente Geldrop-Mierlo is een heel groene gemeente. Door de klimaatveranderingen, toename in piekbuien, hittestress worden groene ruimtes steeds belangrijker. Ook heeft groen een bewezen positieve invloed op de kwaliteit van de leefomgeving.

 

 

Motiveer hieronder uw mening!

Hieronder kunt u meepraten en ideeën delen en inbrengen over dit onderwerp. Probeer uw boodschap kort en krachtig te verwoorden en richt u op dit onderwerp. Denk ook door op wat een ander ingebracht heeft zodat er een idee kan groeien. 

|

Commentaar

 • Mensen stimuleren eigen tuinen te vergroenen is erg belangrijk maar tot op heden niet succesvol. Verstening neemt hand over hand toe. Daarom heb ik een andere keuze ingevuld. Niettemin is het belangrijk om hier voortdurend aandacht voor te blijven vragen, in Middenstandsbelangen, bij buurtbijeenkomsten, door buurtregisseurs, op scholen (kinderen stimuleren!), bij nieuwe bewoners en bij aanleg van nieuwe wijken. Is het mogelijk meer groen aan te leggen in nieuwbouwwijken zoals in Skandia is gebeurd?; voortuinen waaraan (strenge) eisen gesteld worden. Bijzonder concept dan navolging verdient!
  19-4-2021 0:57:50
 • Het is altijd lastig als het kiezen is want het is naar mijn idee samenspel, beter en kwalitatief groen met meer biodiversiteit en ook meer groen in de tuinen van bewoners zelf als ook meer groen in de woonstraten. Wellicht een idee om te starten met het een en dan het jaar erop in te zetten op het volgende...
  7-4-2021 11:21:56
  • N.
   @Liesbeth: Ja precies de aanhouder wint, ook hier in onze wijk zie ik nog steeds gebeuren. meer en meer verstening, ik probeer op kleine schaal mensen ervan bewust te maken maar vooralsnog lijkt het een druppel op een gloeiende plaat.Na een jaar over en weer bellen met de gemeente, werden de dode planten in het plantsoen voor ons huis eindelijk vervangen.
   25-4-2021 14:41:34
  • @Marije van der Park: Mee eens, Marije, al denk ik wel dat je vol moet houden als je ergens aandacht voor vraagt, ook na een jaar. De kracht van de herhaling.
   19-4-2021 1:00:05
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
geldrop
2500