Adoptie groen


Een groene leefomgeving wordt steeds belangrijker. Tegelijk vraagt groen om veel beheer. In Nederland wordt het beheer van groen steeds vaker door inwoners zelf gedaan. 

 

 

Motiveer hieronder uw mening!

Hieronder kunt u meepraten en ideeën delen en inbrengen over dit onderwerp. Probeer uw boodschap kort en krachtig te verwoorden en richt u op dit onderwerp. Denk ook door op wat een ander ingebracht heeft zodat er een idee kan groeien. 

|

Commentaar

  • Het adopteren van groen door bewoners biedt zeker kansen. Het onderhoud zoals de gemeente dit doet is sterk gestuurd door de beperkte budgetten om komt vaak neer op het jaarlijks afhakken van de (weinig diverse) struiken. Een gemotiveerde bewoner kan veel meer zorg aan een stukje groen geven en het op een hoger niveau tillen.
    28-4-2021 10:07:07
  • Eens met de voorstellen van Liesbeth
    24-4-2021 14:44:07
  • Pilots wenselijk. Pilot 1 waarbij gemeente groen aanlegt (heeft aangelegd) en buurt het bijhoudt. Vraag hierbij: is het groen aantrekkelijk en interessant genoeg om in te willen investeren als buurtbewoner? Pilot 2: Burgers mogen zelf plantsoen aanleggen. Krijgen budget van gemeente, met voorwaarden , tips, instructies. Planten moeten biodiversiteit dienen.
    19-4-2021 1:07:59
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
geldrop
2500