Uw straat energie neutraal! 

Nederland heeft zich aangesloten bij het klimaatakkoord van Parijs. Daarin hebben (bijna) alle landen in de wereld afgesproken om in 2050 klimaatneutraal te worden. 
In Nederland is de ambitie op energieneutraal te worden neergelegd bij gemeenten. De gemeente Geldrop-Mierlo werkt toe naar een zogenaamde energiemix. En het woord mix zegt het eigenlijk al, er moet van alles gebeuren om het voor elkaar te krijgen. Zo willen we zoveel mogelijk energie gaan besparen door huizen en kantoren beter te isoleren en willen we zoveel mogelijk zonnepanelen op daken hebben. Omdat met energiebesparing en opwekking in de bebouwde kom het doel niet gehaald kan worden, is het ook nodig om zonne-energie en windenergie te gaan realiseren.

 

 

 

|

Commentaar

 • M.
  Ik woon in Luchen, wij kunnen makkelijk van het gas af! En ik denk dat iedereen dat ook wil, gezien de vele warmtepompen. Ook hebben de meeste al zonnepanelen.
  28-4-2021 21:29:14
 • Iedereen zou de mogelijkheden die er zijn om zelf energie te besparen of op te wekken moeten benutten. Opslag is een uitdaging en dat zou bijv. op wijk-, of straatniveau kunnen worden aangepakt. Dat geldt zowel voor elektriciteit als warmte of koude energie.
  24-4-2021 14:42:14
 • Eens om zoveel mogelijk energie op te wekken ook voor hen die geen mogelijkheden hebben. Windmolens aub niet. Ze zijn over het algemeen horizonvervuiling.
  21-4-2021 21:12:47
 • Aandacht voor energie terugleveren; meer zonnepanelen op je dak dan nodig om zodoende energie op te wekken voor bijv. etagewoningen of andere panden waar het niet mogelijk is voldoende energie op te wekken.
  19-4-2021 13:20:05
 • RK
  Windenergie past niet in onze kleine gemeente. Veels te weinig ruimte, geeft overlast en is horizonvervuiling. Zonnepanelen horen niet op weilanden te liggen maar op daken van bedrijven en woningen. Van het gas af is niet voor iedereen haalbaar. We kunnen ons beter voorbereiden op de komst van waterstof door onze gasleidingen,dat wordt de toekomst.De meeste energiepilots in NL mislukken overigens. Het is vaak onuitvoerbaar door technische, financiële en draagkracht problemen.
  18-4-2021 22:16:12
 • De energieopslag, dat is volgens mij de grootste uitdaging. In de zomer de opgewekte energie opslaan voor de winter.
  9-4-2021 13:27:18
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
geldrop
2500